MÁJUS 19., HÉTFŐ

Varázslatos opera 3-8 éves korig
11:00 Magyar Állami Operaház (1061 Budapest, Andrássy út 22.)

Az interaktív zenés program után a gyerekek bekukkanthatnak a dalszínház legszebb termeibe is, miközben izgalmas történeteket hallhatnak az Operaházról – erről a csodálatos zenepalotáról.

MÁJUS 20., KEDD

Tá-ti-ti 1-4 éves korig
10:00 Marczibányi téri Művelődési Központ (1022 Budapest, Marczibányi tér 5/A.)

Báb-zene-játék – pöttöm színház, a szombathelyi Mesebolt Bábszínház előadása.

MÁJUS 21., SZERDA

Hókirálynő
14:00 Gózon Gyula Kamaraszínház (1172 Budapest, XV. utca 23.)

Kay és Gerda öreg nagymamájukkal élnek együtt nagy szeretetben. Egy nap a gonosz, hidegszívű Hókirálynő meglátogatja Kayt és magával viszi az országába, az örök jég birodalmába. Gerda azonban nem nyugszik bele abba, hogy elveszítette Kayt.

MÁJUS 22., CSÜTÖRTÖK

Négy nap Gyereknap
kezdőnap Magyar Színház (1077 Budapest, Hevesi Sándor tér 4.)

Első és egyben rendhagyó Gyermeknapi fesztiválját rendezi meg a Pesti Magyar Színház május 22. és 25. között. A négy napos maratoni gyermeknapon igazi színházi és irodalmi programokkal várják a gyermekeket a teátrumba. (Május 22. Andersen, avagy a mesék meséje, Május 23. Almaszósz, Május 24. Égigérő fű, Május 25. Rumini) Az előadásokon jelen lesznek a szerzők, akik meghívhatták egy-egy kollégájukat a színház gyereknapi fesztiváljára! Lehetőség lesz az írók könyveinek megvásárlására, és dedikálni is fognak! Ezeken a napokon is kaphatók lesznek az előadásokhoz készült műsorfüzetek, melyekben interjúkat, játékokat, fejtörőket és szebbnél szebb képeket találhatnak a gyerekek.

MÁJUS 23., PÉNTEK

Óramesék
15:00 Ferencvárosi Művelődési Központ (1096 Budapest, Haller utca 27.)

Zenés-táncos előadással zárul a Garabonciás Gyermekegyüttes és a IX. kerületi Friss utcai Általános Iskola, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Diákotthon és Gyermekotthon közös integrációs, élményterápiás projektje. Az előadás ötletét Haydn egyik gyűjteményében található “Órazenék” adták, amelynek egyik üzenete, hogy nincs különbség fogyatékkal élők és a többi ember között.

MÁJUS 24., SZOMBAT

Gyereknap
11:00 Mesemúzeum (1013 Budapest, Döbrentei utca 15.)

Mesés-zenés világjárás Kovácsovics Fruzsival a Távol-Keletre, a múzeum vendége a 39 éves Gyermek és Ifjúsági Képzőművészeti Műhely. Lesz szabadtéri kiállítás, animációs vetítések és kreatív workshopok gyerekeknek, végül pedig Szederinda, moldvai táncház.

MÁJUS 25., VASÁRNAP

„Mesével látó” báb- és mesefesztivál INGYENES
10:00 Színház- és Filmművészeti Egyetem (1088 Budapest, Vas utca 2/C)

Audio-narráció segítségével válnak „láthatóvá” színházi és filmes programok . Lázár Ervin A hétfejű tündér c. mesejátéka, tapintható bábkiállítás, segítő-kutya bemutató és rengeteg mesefilm vár látó és látássérült vendégeket egyaránt.A rendezvényre előzetes regisztráció szükséges május 22-ig az SZFE vagy az FSZK oldalán.