DECEMBER 4., HÉTFŐ

Sárkánymese
10:30 Várkert Bazár (Budapest I., Ybl Miklós tér 4.)
1_sarkanymese

A Magyar Nemzeti Táncegyüttes meséjében a három szegénylegény vándorlásai során megelevenedő tárgyak, a táncoló csacsi, a boszorkány és a legyőzhetetlennek tűnő háromfejű sárkány, a kedves erdei manó, a jóságos Napkeleti király és a szépséges királykisasszony, valamint a pénzéhes kocsmáros és kapzsi lányai visszarepítenek bennünket azokba a tanulságos időkbe, amikor a jó lehet, hogy nehéz küzdelmek árán, de ésszel és kitartó munkával végül elnyeri méltó jutalmát.

DECEMBER 5., KEDD

Cimbora Együttes
10:00 Ferencvárosi Művelődési Központ (Budapest IX., Haller utca 27.)
2_cimbora

A Cimbora Együttes olyan cimborákat és picimborákat keres, akik szeretnek játszani a művészetekkel; verssel, dallal és muzsikával…

DECEMBER 6., SZERDA

Gozsdu Mikulás élő rénszarvassal!
16:30 Gozsdu udvar (Budapest VII., Király utca 13 – Dob utca 16.)
3_gozsdu
A Mikulás idén is elhozza kedvenc rénszarvasát, Rudolfot a Gozsdu Udvarba! Lesz élő rénszarvas – állatsimogatás -, gyermekdalok, közös éneklés és számtalan meglepetés.

DECEMBER 7., CSÜTÖRTÖK

Országjáró Mátyás király
10:00 Új Színház (Budapest VI., Paulay Ede utca 35.)
4_újszínhaz

Mátyás király álruhában. Számtalan legenda, mese született már ebben a témában. Az előadás a legérdekesebb találkozásokat gyűjti össze.

DECEMBER 8., PÉNTEK

Hol vagy Mikulás?
14:30 Klebelsberg Kultúrkúria (Budapest II., Templom utca 2-10.)
5_figurina
Ma éjjel a kis rongybabának az “igazi” Mikulást kell megkeresnie. A kalandokkal teli világ most is a tárgyak világa: ezúttal a konyha bútorai, eszközei segítik, vagy gátolják hősünket a Figurina Bábszínház előadásában.
ÉRDEKEL!

DECEMBER 9., SZOMBAT

Adventi készülődés
10:00 Miniversum (Budapest VI., Andrássy út 12.)
6_miniversum

Készüljünk együtt a karácsonyra a MINIVERSUM játszóházában! Fedezzétek fel óriási terepasztalunkon a kedves és meghitt karácsonyi jeleneteket és gyertek el játszóházunkba, ahol karácsonyi zeneszó mellett együtt díszítjük fel a MINIVERSUM karácsonyfáját és ti is készíthettek karácsonyi ajándékokat és díszeket otthonra!
ÉRDEKEL!

DECEMBER 10., VASÁRNAP

Farkasházi Réka és a Tintanyúl: Igazi karácsony lemezbemutató
10:30 MOMkult (Budapest XII.,Csörsz utca 12.)
7_tintanyul

A Farkasházi Réka és a Tintanyúl idei ünnepi koncertje igazi karácsony lesz! Az Igazi karácsony című CD-s mesekönyvben Boldizsár Ildikó meséjéhez készítettek új dalokat és hangjátékot is, amely nemcsak segíti az ünnepre való készülődést és a karácsonyvárást, de azt is megmutatja, milyen az igazi karácsony.
ÉRDEKEL!